Shannon O’Donnell treballa amb la seva jove neboda a l’estranger. Em pregunten freqüentment sobre voluntariat a l’estranger i malauradament no sé gaire sobre això. Així que avui, estic convertint el bloc en un amic i expert en turisme voluntari Shannon O’Donnell del blog A Little Adrift. Ha estat voluntària arreu del món durant anys i ha publicat recentment un llibre sobre el tema. Ella és l’expert, així que sense més preàmbuls, aquí hi ha els consells de Shannon per trobar bones oportunitats de voluntariado  internacional

Una motivació fundacional que fa suport als últims quatre anys que he viscut per tot el món ha estat la idea que servir als altres m’ajudiria a trobar una direcció més clara per a la meva vida. Hi ha moltes maneres de comprendre millor i respectar altres cultures a mesura que viatgem, però per a mi, el més eficaç ha estat el voluntariat.

Vaig marxar a casa per viatjar per moltes raons, i vaig tenir moltes idees preconcebudes sobre el que trobaria fora dels confins dels Estats Units. Viatjar es va dissipar moltes d’aquestes nocions gairebé immediatament, però va ser només quan em vaig desaccelerar i vaig passar temps oferint voluntàriament que vaig poder enfonsar-me en l’experiència del viatge d’una manera que va més enllà de fotografiar els principals temples, esglésies i llocs emblemàtics.

Quan vaig deixar el 2008 per primera vegada en el que pensava que simplement seria un viatge de tot el món durant tot l’any, em va sorprendre la contundència i ètica ambigua que semblava la indústria del voluntariat internacional. Les cerques simples per trobar projectes que poguessin donar suport en el meu viatge van donar lloc a moltes empreses que anaven a oferir experiències de voluntariat als països més pobres del món i que encara costaven molts milers de dòlars. No tenia sentit, i gairebé no m’ha desanimen de fer cap treball. en absolut.

Però una vegada que vaig viatjar, estudiat i après, em vaig adonar que hi ha moltes opcions de qualitat, ètiques per als viatgers interessats en el voluntariat, però trobar-los és més difícil del que hauria de ser. És aquest dilema el que em va motivar a escriure el meu llibre, The Volunteer Traveler’s Handbook.

Sé el que vol voler ser voluntari i viatjar, però s’ha de confondre amb els honoraris a vegades enormes, l’ètica equivocada i la gran quantitat d’opcions. Amb això en ment, vaig aprofitar l’oportunitat que Matt em va donar per compartir cinc passos clars sobre com trobar i vet projectes de voluntariat ben adaptats.

Pas 1: entendre el desenvolupament i l’ajut
Shannon O’Donnell ensenyant anglès a fills monjos a Àsia
Durant el meu primer any de voluntariat internacional, vaig passar per alt aquest primer pas i, en comptes d’això, alimentava els meus esforços voluntaris amb entusiasme i poc coneixement, i com a resultat, desafortunadament vaig donar suport a uns quants projectes que ara veig tenien problemes ètics fonamentals. Una de les coses més difícils per als voluntaris nous i desitjosos d’entendre és que no totes les organitzacions, fins i tot les organitzacions sense ànim de lucre, estan fent un treball bo i necessari que desenvolupa èticament les comunitats i els ecosistemes on ens oferim el nostre temps. Per aquest motiu, fer un pas enrere de la planificació i, en canvi, obtenir més informació sobre els problemes centrals que afronten els projectes de desenvolupament quan aporten voluntaris i idees occidentals.

Dos temes bàsics que analitzo al meu centre de llibres sobre com massa projectes voluntaris poden promoure la dependència de l’ajuda internacional i comprometre la dignitat de les persones que intenten ajudar. Abans de ser voluntari, la vostra feina és comprendre la macroindustria al voltant del voluntariat. He recopilat una llista de llibres fantàstics, converses de TED i llocs web que proporcionen contextos per als conflictes d’ajuda internacionals i la interacció entre el voluntariat i el treball de desenvolupament. Cadascun d’aquests tres llibres i articles ofereix un bon començament cap a una comprensió àmplia: