Voluntariat internacional a Irlanda
Irlanda, encara que molts no ho creguin per ser un país amb lleis que funcionen i un programa social desenvolupat que no sol tenir molts conflictes, també té diversos programes d’ajuda i voluntariat que mereixen ser esmentats. És el tercer país més gran Europa, i és molt coneguda per una cultura cridanera, plena de color, de castells i contes sobre el folklore medieval. No obstant això, malgrat tot això, Irlanda també té situacions en els seus carrers que poden donar lloc al voluntariat internacional.
Per això, és un país que també busca voluntaris, normalment joves que estiguin disposats a treballar en un ambient ple d’alegria per ajudar i col·laborar amb un granet de sorra. Avui et portem una sèrie de suggeriments que pots seguir abans d’anar-te’n de voluntariat internacional a Irlanda, perquè sàpigues i estiguis conscient de les activitats que podràs fer allà. Així mateix, t’explicarem com és tot al país i les consideracions que hauries de tenir en compte abans de fer un viatge com aquest.
Tot el que has de saber sobre voluntariat internacional a Irlanda
Irlanda és un país amb diversos programes de labor voluntària. El voluntariat internacional, a Dublín, es presta molt per als joves universitaris acabats de graduar que estan buscant com omplir el seu CV amb pràctiques que valguin realment la pena. Són persones que estan plenes d’ànim, que busquen fer un voluntariat tranquil i que, al mateix temps, valgui la pena.
Així mateix, el voluntariat internacional a Irlanda està estretament relacionat amb les accions veterinàries. A Dublín hi ha múltiples clíniques veterinàries que tot el temps estan rebent passants i voluntaris que estiguin disposats a donar un cop ajuda amb els animals. En aquest país es preocupen molt per les mascotes de la casa i sempre estan necessitant mans amigues que estiguin interessades a col·laborar. El detall està en que per ser voluntari, has d’estar mitjanament preparat, perquè són programes molt demandats i per tant, competitius.
No obstant això, no és per desanimar-se. L’única cosa que necessites és una gran disposició per fer bé la feina que et manin, així com tot el dinamisme possible per no cansar-te. Et ompliràs d’experiència i probablement et formaràs com una persona integral capaç d’enfrontar noves situacions en la teva vida diària.
Voluntariat internacional a Irlanda: com és?
Els projectes de voluntariat internacional a Irlanda solen situar-se en Dublín. Des dels 90, aquesta ciutat ha experimentat un gran auge en tant a industrialització i es manté com una de les ciutats principals a Europa. A més del voluntariat a les clíniques veterinàries, els joves també podran exercir-se en la salut pública i en els col·legis, que sempre estan rebent persones perquè els ajudin amb l’educació dels més petits.
Dublín és una ciutat molt moderna. Sol ser una ciutat molt alegre, tot i que la seva arquitectura i la seva estructura puguin donar la noció que estàs visitant un lloc trist. El clima és, majoritàriament, fred i plujós, típic d’aquesta part del continent europeu. No obstant això, els irlandesos es fan per que el sol brilli tot el temps.
Recorda que, com tots els llocs del món en els quals es desenvolupa el voluntariat internacional, has d’anar amb tota la disposició del món per treballar i ajudar. Donar un trosset de tu per fer de les comunitats un lloc ple de bona convivència i bones energies. Acabaràs rebent molt més del que aniràs a donar, perquè d’això es tracten els programes de voluntariat. No hi ha millor sensació que ajudar i saber que la teva mà amiga ha arribat a un lloc que ho necessitava. En el cas d’Irlanda, als amics més peluts de la casa.