El nas és el tret que més crida l’atenció d’un rostre, perquè a més de ser la part més prominent de la cara, també ocupa el seu centre. És, sens dubte, el tret que més influeix en l’harmonia facial i que més personalitat li atorga. Per això qualsevol defecte al nas, gran o petit, influeix de manera notable en la bellesa de la cara que el posseeix i aquest apèndix tan destacat sol ser un dels focus de preocupació o complexos. Per això, la rinoplàstia i la rinomodelació són dues tècniques, la primera de cirurgia plàstica i la segona de medicina estètica, molt demandades en tot el món. Però sabem què les diferencia?

L’RINOPLÀSTIA, CIRURGIA PER AL PERFIL
Rinoplàstia i rinomodelaciónLa rinoplàstia és la cirurgia que permet millorar la forma, la mida i l’aparença en general del nas, és a dir, que pot reduir o augmentar les seves dimensions, canviar la forma de la punta o del dors, millorar l’obertura dels orificis nasals, retocar la seva amplada, canviar l’angle entre el nas i el llavi superior o el front, corregir algun defecte congènit, retocar l’envà nasal (en aquests casos es diu septoplàstia) o millorar problemes de respiració.

És una de les intervencions facials més comuns en cirurgia plàstica i estètica, però requereix de gran perícia del cirurgià per dur-la a terme i aconseguir els resultats esperats, ja que segons explica el Dr. Ivan Mañero, cirurgià plàstic d’IM CLINIC, “una rinoplàstia és una cirurgia molt artística i tècnicament molt complexa perquè hi ha molts elements a tenir en compte en un òrgan tan petit. És com quan destapes un rellotge i t’adones de la quantitat de mecanismes i peces que poden cabre en una esfera tan petita. La tasca d’un cirurgià plàstic és aconseguir, no només que aquest mecanisme funcioni bé (i per això totes les seves peces estiguin perfectament acoblades perquè si una peça falla el rellotge s’avaria) sinó que sigui bonic i harmònic amb la resta de la cara “. Segons Mañero, en una rinoplàstia, l’objectiu del cirurgià no ha de ser només millorar el nas, sinó aconseguir harmonia en les faccions “un rostre proporcionat amb un nas bonica, uns trets més fins”.

Rinomodelació SENSE CIRURGIA
rinoplàstia i rinomodelaciónLa rinomodelació sense cirurgia és un tractament estètic que permet “retocar” certes característiques del nas gràcies a la infiltració de material de rebliment reabsorvible, ja sigui àcid hialurònic o hidroxipatita càlcica. Evidentment, no permet uns canvis tan importants com amb la cirurgia, però pot ajudar-nos a corregir petites imperfeccions del nas com un pont enfonsat, aixecar la punta, millorar estèticament un petit cavallet o lleus asimetries. No obstant això, tot i que pot evitar el bisturí en alguns casos molt concrets, no està indicat en la majoria dels pacients, ja que pot corregir tots els problemes com una desviació de l’envà nasal, modificar la mida del nas, afinar una punta massa gran o qualsevol altre retoc que suposi un canvi important en l’estructura o l’estètica del nas.

En la majoria de casos, l’rinomodelació no requereix d’anestèsia de cap tipus, encara que alguns pacients poden necessitar una lleugera anestèsia local per evitar les petites molèsties que puguin aparèixer durant els 20 o 30 minuts que dura cada sessió del tractament. El procediment és indolor, ràpid i el pacient pot seguir fent la seva vida habitual des del primer moment, ja que no apareixen ni hematomes ni hinchazón.Suelen necessitar entre dues i tres sessions per aconseguir el resultat buscat.

Aquesta tècnica requereix d’experiència, precisió, una bona tècnica i una bona capacitat artística per part del metge especialista perquè el resultat sigui natural i harmoniós. ó, a més d’una clara capacitat artística, per part del professional.

A diferència de la cirurgia plàstica, la rinomodelació, no és una solució definitiva, ja que, en utilitzar material de farciment reabsorbible, és un tractament temporal els resultats, tot i tenir una vida més llarga que en altres zones de la cara, solen durar entre un i dos anys, segons cada pacient. Després, ha de tornar a repetir-se.

rinoplastia barecelonarinoplastia barcelona