Què és el SEO?
“SEO” és una abreviatura que significa: motor de cerca Optimization o, en espanyol: Optimització de Motors de Cerca com indica la agencia seo barcelona.

Definició: el SEO és una disciplina que consisteix a aplicar una sèrie de tècniques tant dins (On-Page) com fora (Off-Page) d’una determinada pàgina web, amb l’objectiu d’optimitzar la seva visibilitat en els resultats orgànics dels diferents motors de cerca.

En conclusió, és un conjunt d’accions enfocades a millorar la posició del lloc en els resultats de cerca per les consultes específiques dels diferents usuaris, per tal d’augmentar el trànsit web i la possibilitat de monetització.

Tingues en compte que: com més alta sigui la posició d’un lloc web a la SERP (motor de cerca Results Pages), en teoria, major nombre de visitants arribaran a ell des dels motors de cerca.

Per exemple:

Quan un usuari escriu a Google la paraula clau “venda d’ocells Barcelona”, el motor de cerca us presenta, en ordre jeràrquic, les pàgines web que parlen sobre la venda d’ocells en aquesta ciutat.

En aquest cas, l’usuari probablement estarà realitzant una recerca per trobar botigues d’ocells a Barcelona.

Les tres paraules que hi haurà teclejat (venda, ocells i Barcelona) són les que hi haurà utilitzat Google per trobar les pàgines indexades a la base de dades, que responen millor a aquestes característiques i les haurà col·locat en ordre segons els paràmetres específics de les seves algoritmes.

Per què és tan important millorar aquestes posicions en els cercadors?
Perquè, difícilment un usuari vagi a la 2º pàgina dels resultats de cerca de Google ni de cap altre cercador a buscar informació.

Es diu popularment que: “El millor lloc per amagar un cadàver és la segona pàgina de Google … ningú repararà en el teu assassinat”.

A més, hi ha més probabilitats que aquest usuari acabi fent clic directament en els primers resultats que trobi.

Què és SEO? agencia seo

Per on començar a posicionar la meva pàgina web?
Amb aquest post he volgut que primer comencis per tenir clars els conceptes bàsics sobre què és el SEO, del que ja hem parlat més amunt, perquè ara vegem junts alguns factors bàsics que et vindran genial a les teves noves estratègies de posicionament.

Per a la confecció de part d’aquest post he comptat també amb l’ajuda d’col·lega Rost Torchinskiy.

Com et deia, a més de la definició de motor de cerca Optimization, vaig a desgranar els principals conceptes que has de tenir clar sobre el tema i donar-te algunes pautes bàsiques perquè puguis donar les primeres passes.

Però, si realment aquestes interessat a aprendre molt més, fes un cop d’ull també a aquestes altres guies i tutorials més avançats sobre posicionament web que ja he publicat anteriorment al blog:

Què és el WPO i per què és un factor clau?
Guia bàsica de posicionament On-Page per a bloggers
Com optimitzar el SEO per PrestaShop?
Com millorar el teu posicionament SEO Internacional?
El nou posicionament SEO i l’experiència d’usuari (UXO)
Manual complet en espanyol de SEMrush
Què és el SEO Local i com millorar-lo en el web del teu negoci?