L’anatomia nasal va molt més enllà de la seva ubicació central a la cara, ja que és una cavitat profunda i àmplia amb una gran quantitat d’interconnexions amb aparells i sistemes. Hi ha diverses alternatives a tenir en compte per a una rinoplàstia depenent de l’estructura interna de les fosses, si hi ha desviació a l’envà nasal, la projecció respecte al front i la barbeta … També s’ha de tenir en compte que la rinoplàstia pot realitzar-se en conjunt amb altres cirurgies.

La rinoplàstia pot reduir i augmentar la mida del nas, canviar la forma de la punta, estrènyer l’amplada de les ales nasals, o canviar l’angle entre el nas i el llavi superior. Aquesta operació pot ajudar a corregir defectes de naixement, lesions nasals, i alguns problemes respiratoris. que poden dificultar la respiració en l’esport

En què consisteix la rinoplàstia?rinoplastia barcelona
No hi ha un tipus universal de rinoplàstia que cobreixi les necessitats de cada pacient, l’operació es dissenya per a cada cas. Les incisions es solen fer per dins del nas, o dissimulades en llocs poc visibles si es realitza una rinoplàstia oberta.

En ocasions la rinoplàstia es practica a la vegada que la cirurgia nasal interna per arreglar les desviacions de l’envà nasal i millorar la respiració. Aquesta solució es denomina septoplàstia i consisteix en la correcció de les alteracions de la via aèria nasal.

Postoperatori de la rinoplàstia
El nas és un dels trets facials més característics causa de la seva posició central en l’estructura òssia de la cara, el que determina la bellesa facial de cada persona. El pacient pot apreciar un canvi de la seva forma nasal en el moment de retirar la fèrula nasal als 7 dies. No obstant això, el resultat definitiu es realitza de manera progressiva i s’assoleix plenament sobre els 2 o 3 mesos.

La recuperació i postoperatori solen ser ràpids i, la majoria de pacients, pot realitzar les seves tasques diàries un o dos dies després de la rinoplàstia. Passats uns 10 dies de l’operació i després d’un repòs adequat, el pacient podrà reincorporar-se a la seva vida laboral.