Consumeixes clor dissolt en l’aigua
El consum d’aigua en zones on ho fan directament de les aixetes d’aigua s’ha convertit en un hàbit, deixant de banda les implicacions que això pugui tenir si no comptes amb un filtre purificador d’aigua. Un dels elements que pots consumir és el clor dissolt en l’aigua, un químic molt nociu que has d’eliminar del vital líquid.
Hi ha diversos tipus per a filtres de clor com el són: filtres per eliminar les impureses a la dutxa i evitar un maltractament a la pell i els ulls, per eliminar el clor i partícules de calç en l’aigua que consumeixes, són equips fàcils d’instal·lar i existeixen portàtils càmping, els filtres per a cafeteres, màquines de vending, entre d’altres.
Les noves controvèrsies sobre el clor dissolt en l’aigua és la formació de Trihalometans (THM), els quals són organismes que apareixen en el vital líquid després d’haver estat afectat per la cloració en presència de substàncies húmiques que poden produir en càncer en les persones .
Les característiques que presenta és tipus d’aigua amb clor són: és incolor, volàtil amb una olor molt característica, el qual durant molt de temps es ús com anestèsic però es va deixar d’usar causa del seu alt grau de toxicitat. El cloroform o tricolormetano és un dels trihalometans que es formen durant la cloració de l’aigua. Actualment la indústria química l’utilitza com a dissolvent.
Com evitar consumir el clor dissolt en l’aigua
La millor opció és comptar amb filtres d’aigua en les teves aixetes per combatre i evitar seguir exposat al consum d’aigua amb clor, a causa del procés de cloració al qual és sotmesa l’aigua en els seus tractaments previs.
Si posseeix una piscina o bassa a la llar, eviti sigui com sigui l’ús de clor per matar bacteris, utilitzeu millor elements orgànics que evitin un dany a la pell de les persones.
Durant la dutxa si sent una forta olor a clor en l’aigua que surt d’ella, eviti seguir banyant-se i busqui els filtres anti clor i calç, equips especialitzats en la purificació de l’aigua que l’ajudaran a millorar la seva qualitat de vida.
El clor dissolt en l’aigua és molt comú en les grans distribuïdores d’aigua de la localitat, ja que és un mètode molt vàlid i contundent per eliminar bacteris, el problema rau en que la seva eliminació només es pot fer amb aparells adequats i especialitzats en eliminar resta de clor en ella, així com la d’altres partícules que s’adhereixen al vital líquid.

osmosis inversa

osmosis inversa domestica