Cada quant canvieu l’oli i el filtre d’oli

 

1 L’oli de motor
1.1 Què ocorre si tinc pocs olis de motor o està en mal estat?
2 El filtre d’olis
2.1 Què passa si el meu filtre d’olis està en mal estat?
3 Cada quant canvi l’oli i el filtre d’oli?
3.1 Cada quant canvi el filtre d’olis?
4 La densitat influeix en quan tinc que canviar l’oli i el filtre d’oli?
5 Cada cuantos años cambiar l’oli
6 Conclusió

¿Vols canviar l’oli del teu cotxe? Mira nostres revisions a preu tancat des d’aquí.

L’oli de motor
L’oli del teu carro és una substància viscosa que es fa servir per lubricar el motor. Les seves principals funcions són:

Protegir el motor del desgast, la fricció i la corrosió.
Refrigerar el motor evitant un sobrecalentamiento.
Favorejar la neteja del motor.
Es tracta per tant d’un consumible totalment fonamental en els motors, ja que sense ell, aquests no poden funcionar correctament.

Què passa si tinc pocs olis de motor o està en mal estat?
¡Peligro, el teu motor pot gripar!

Si el nivell d’oli de motor està per sota del mínim o no s’ha canviat en les dates correctes, el vostre motor pot sofrir una greu fallida.

El filtre d’olis
quan-cambiar-aceite-coche

El filtre d’oli té com a funció principal eliminar totes les impureses que pot tenir l’oli abans d’arribar al circuit de lubricació. D’aquesta manera ens assegurem que l’oli està totalment net i pot complir la seva funció amb èxit.

Si vols més informació sobre el filtre d’oli d’un automòbil, pots veure-la aquí.

Què passa si el meu filtre d’olis està en mal estat?
L’oli que arriba al circuit de lubricació pot contenir impureses o greixos, pel que no es realitzarà correctament la seva funció, el que de nou pot ocasionar una greu fallada en el seu vehicle.

Si heu llegit fins aquí, ja teniu una idea general de què són i per a què serveixen l’oli del vostre automòbil i el filtre d’olis. Anem un responent ara a la pregunta del milió:

Cada quant canvi l’oli i el filtre d’oli?
La resposta correcta és: depenen.

Influeixen molts factors com la marca, el model, l’any de fabricació o la forma de conducció.

Per saber exactement quan haurem de canviar l’oli al teu carro heu de mirar les especificacions tècniques del vostre vehicle i les recomanacions del fabricant.

Per exemple, si el teu cotxe és un Ford, hi ha models en què l’oli es canvia cada 10.000 km, mentre que si condueix un Mercedes o Audi, hi ha models que es substitueixen cada 50.000 km.

També depenen del tipus d’oli, ja que hi ha alguns denominats “llarga vida”, que es mantenen en òptimes condicions per més temps.

Com a normal general, es recomana canviar l’oli cada 15.000 – 20.000 kms. Si el vostre cotxe està fabricat abans del 2000, es recomana canviar-lo amb més freqüència, cada 7,500-10,000 km.
Hem respost al canvi d’oli, però, i el filtre?

Cada quant canvi el filtre d’olis?
Siempre que canviïs l’oli del teu cotxe.

Tingueu en compte que el filtre d’oli va a anar acumulant greix, a més d’oli. Si canviem l’oli del teu carro però no canvieu el filtre d’oli, barrejarem l’oli nou amb l’oli que hi ha al filtre.

Per tant, sempre que canviïs l’oli del teu carro, canvia també el filtre d’oli.

¿La densitat influeix quan teniu que canviar l’oli i el filtre d’olis?
NO.

La densitat de l’oli no influeix en tenir que canviar amb més o menys periòdic. Un 5w30 o un 10w40 es pot canviar als mateixos quilòmetres, tot depenent de la marca i el model d’automòbil.

Cada quants anys canvi l’oli
Segur que em va sorgir una duda. Anem a suposar que el fabricant del meu automòbil indica que he de canviar l’oli cada 20.000 kms. Tinc un temps màxim per fer-ho?

La resposta és sí.

Siempre, a les recomanacions, indicareu un nombre de quilòmetres o un nombre d’anys.

Més o menys una taula mitjana pot ser així:

10.000 – 15.000 kms 1 any
20.000 – 30.000 kms 2 anys
Conclusió
L’oli del vostre cotxe és un element clau, i mantenir-lo en perfecte estat pot evitar-vos problemes i problemes amb el vostre vehicle.

Si tens dubtes sobre com va a costar-te, ens contam en el nostre article sobre el preu del canvi d’oli i filtre, però el que mai debes fer és oblidar-te de fer un bon manteniment al teu cotxe i no canviar l’oli.

recambios onlinerepuestos de coches