La blefaroplàstia superior és una de les més habituals. La intervenció consisteix a eliminar l’excés de pell que alguns pacients tenen sobre la part mòbil de la parpella. Per a això es fa una petita incisió sobre de les pestanyes, s’elimina el greix sobrant si cal i es cus perquè la pell quedi estirada.

La blefaroplàstia inferior s’utilitza per eliminar bosses i ulleres. El procés consisteix simplement a eliminar el greix que causa l’aparició de bosses sota els ulls. La intervenció es pot fer a través de via externa, practicant un incisió just per sota de les pestanyes, o bé per la cara interna de la parpella. En aquest últim cas es tracta d’una blefaroplàstia transconjuntival. És una intervenció menys invasiva i en la qual el risc de cicatriu és menor, escurçant els temps de recuperació.

A la blefaroplàstia transconjuntival no es donen punts, de manera que la pell està intacta i des del dia següent a l’operació es pot fer una vida pràcticament normal. Les pacients fins i tot poden maquillar amb normalitat.

La blefaroplàstia és un procediment de rejoveniment indicat tant per a dones com per a homes. La forma de les celles dels homes, més baixes i menys corbes, i la presència de pell més gruixuda i amb més músculs a la zona de les parpelles, són les úniques peculiaritats a tenir en compte quan es tracta de fer una blefaroplàstia masculina. Per la resta, el tractament és tan senzill com en el cas de les dones i la cicatriu que queda és mínima.

Existeix a més un procediment que es coneix com blefaroplàstia asiàtica. És una de les cirurgies oculars més demandades en països com la Xina, Corea i Japó. L’objectiu és aconseguir una mirada més occidental, eliminant aquest aspecte tan esquinçat.

La blefaroplàstia és un procés que ajuda a aconseguir una mirada més jove i no hi ha cap problema a l’hora de combinar-la amb altres tractaments com la cantopexia o cantoplàstia, que eleven la part externa de les parpelles per donar a l’ull un aspecte més afilat i atractiu .

La blefaroplàstia també pot combinar-se amb una lipoescultura facial. D’aquesta manera a través de la blefaroplàstia s’elimina el greix de zones de la cara en les que sobra, i per mitjà de la lipoescultura facial s’omple amb greix del propi pacient aquelles zones de la cara que han perdut volum, aconseguint un aspecte més jove .

blefaroplastia barcelona